Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 13 common:people_all_forms

День цивільного захисту в школі

Date: 17 травня 2021 о 14:23
115 views

14 травня в Мошанецькій ЗОШ відбувся День цивільного захисту. До його проведення залучались: керівний склад ЦЗ школи, педагогічний колектив та технічний персонал, учні 1-9 класів. Упродовж Дня цивільного захисту було проведено ряд запланованих заходів (з дотриманням карантинних вимог).
Учні 1 класу поглибили свої знання про пожежну безпеку. Діти розглянули причини виникнення пожеж та алгоритм дій під час таких надзвичайних ситуацій. Першокласники із задоволенням відповідали на запитання вікторини та переглянули мультфільм, який навчає, що необережне поводження з вогнем може привести до страшних наслідків.
У 2-4 класах був проведений урок-гра на тему «Щоб у радості зростати, лиха слід не допускати». Діти грали в ігри, відгадували загадки, обговорювали твори, брали участь у конкурсах, вікторинах, бліц – турнірах. Найбільше їм сподобалася гра «Врятуй вірних друзів», де вони рятували вірних друзів – іграшок від пожежі.
У 5 класі відбулась година спілкування «Вчимося діяти у надзвичайних ситуаціях», де учні отримали інформацію про безпеку, її складову та дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Отримані знання із цивільного захисту було закріплено під час проведення вікторини «Багато знати – вміло діяти».
Учні 6-9 класів переглянули відео-практикум з відпрацювання навичок проведення штучного дихання та закритого масажу серця, організований медичним працівником школи Бідюк С.П.
Упродовж дня вчителем української мови та літератури Бешлей А.Г. було проведено написання диктантів учнями 5-9 класів з питань цивільного захисту: «Правила поведінки і дії населення при пожежах», «Заходи обережності під час ліквідації наслідків стихійного лиха», «Що треба знати про надзвичайні ситуації».
На уроках трудового навчання учні 8-9 класів виготовляли простіші засоби індивідуального захисту, на уроках образотворчого мистецтва проводився конкурс малюнків «Небезпечні життєві ситуації». Оформлено виставку дитячих малюнків, стіннівок на тематику ЦЗ та НС.
В онлайн-режимі практичним психологом школи Верстюк А.В. відбулася консультація для працівників школи «Перша психологічна допомога в екстрених ситуаціях. Стримування паніки та опановування себе».
Головною умовою успішного проведення Дня ЦЗ була його насиченість практичними заходами, які викликали жвавий інтерес в учнів. Для школярів було проведено вікторини, рольові ігри, змагання, до програми яких включалося від однієї до декількох вправ, тренування, відпрацювання дій за сигналами оповіщення при надзвичайній ситуації по класах. У цей день використовувалися міжпредметні зв'язки для поглибленого вивчення факторів, що призводять до НС (фізика, хімія, географія, біологія), гуманітарні предмети (обговорення художніх, історичних творів, у яких висвітлюється тематика надзвичайних ситуацій).
З метою практичної перевірки готовності школи до проведення ефективних заходів щодо захисту учасників освітнього процесу при виникненні надзвичайних ситуацій, була здійснена евакуація учнів, учителів та працівників навчального закладу на подвір’я школи. Також були організовані та проведені заходи з пропаганди ЦЗ та питань забезпечення безпеки життєдіяльності людини. У школі були обладнані стенди, оновлений куточок ЦЗ.
Проведене тренування показало, що члени педагогічного і учнівського колективів обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і можуть організовано евакуюватись у небезпечне місце.
Закінчився День цивільного захисту підбиттям підсумків та обговоренням результатів проведення Дня цивільного захисту з керівним складом школи, відповідальними особами, педагогічними працівниками.
Участь учнів, працівників школи в проведенні Дня цивільного захисту закріпило їх теоретичні знання та навчило діям в екстремальних ситуаціях щодо збереження життя, наданні допомоги потерпілим в разі потреби.

Comments:
Only authorized users can leave comments.